Witlof uit de oven

Ik krijg heel vaak de vraag te horen wat is nou je lievelings eten? En ik denk niet dat ik de enige ben, die deze vraag krijgt. Mijn lievelings recept is witlof uit de oven dat komt allemaal door mijn oma. Mijn oma heeft mij verslaafd gemaakt aan haar heerlijke recept die ik heel graag met jullie wil delen. Het is heel snel te bereiden en het is ook nog is super makkelijk te variëren met bij voorbeeld: witlof ham kaas of witlof met bacon en geitenkaas.

Ik wil bij deze het recept witlof ham kaas met jullie delen en het recept witlof met bacon en geitenkaas. Ik begin met het recept

Recept 1

Witlof met kaas en ham
Wat heb je nodig ?


  • 4 stuks witlof nodig
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken ham
witlofuitdeoven

Deze hoeveelheid ingrediënten zijn geschikt voor een gerecht voor twee personen.

Wat nu?

Je snijd de 4 stuks witlof door de helft in de lengte. Na dat je dat hebt gedaan ga je de witlof koken dat doe je 17 minuten in een pan met water. Als de witlof gekookt is giet je je de pan af en wacht je tot dat ze afgekoeld zijn. Anders kan je ze niet oppakken. Tussen door kan je al vast de oven aan zeten op 180 graden en kan je de pan in veten met wat olie of wat boter.

Leg nu de gekookte witlof met de platen kant in de schaal. Leg nu de ham over de witlof en daarna de kaas over de ham. Nu moet de schaal met witlof de oven in voor 17 minuten. Na de 17 minuten heb je ook nog is een heerlijke jus in de schaal die je bijvoorbeeld over de aardappels kan schenken.

Recept 2

Witlof met geitenkaas en bacon
Wat heb je nodig ?


  • 4 stuks witlof
  • Pesto
  • 8plakken bacon
  • 3 eetlepels pijnboompittjes
  • Geitenkaas

Deze hoeveelheid ingrediënten zijn geschikt voor een gerecht voor twee personen.

Wat nu ?

Je snijd de 4 stuks witlof door de helft in de lengte. Na dat je dat hebt gedaan ga je de witlof koken dat doe je 20 minuten in een pan met water. Als de witlof gekookt is giet je je de pan af en wacht je tot dat ze afgekoeld zijn. Anders kan je ze niet oppakken. Tussen door kan je al vast de oven aan zeten op 200 graden en kan je de pan in veten met wat olie of wat boter.

Leg nu de gekookte witlof met de platen kant in de schaal. Nu smeer je de witlof in met het gewilde hoeveelheid pesto. Leg nu de bacon over de witlof heen. Nu pak je de geitenkaas en verkruimel je het over de witlof heen. Pak nu de pijnboompitjes en verspreid het over de witlof. Nu moet de schaal met witlof de oven in voor 20 minuten. Na de 20 minuten heb je ook nog is een heerlijke jus in de schaal die je bijvoorbeeld over de aardappels kan schenken.